Berbescu Alexandru

Inainte: - Dupa: - Operatie:
DSC_5506

Datorită expertizei şi tehnicilor medicale dobândite de chirurgii spitalului Ponderas, a fost dezvoltat Centrul de Training în chirurgie laparascopică. Aici, specialiştii noştri instruiesc şi formează medici chirurgi din România, dar şi din străinătate. Până în prezent, peste 2000 de medici chirurgi au fost pregătiţi în centrul de training din Ponderas.

Acest centru pune la dispoziţia tuturor chirurgilor un spaţiu creat pentru cursuri de specialitate cu caracter intensiv, dotat cu instrumentar necesar pentru operaţii laparoscopice, intervenţii endoscopice, anestezie, dar şi operaţii deschise pe model suin (porci anesteziaţi).

Cu o frecvenţă lunară, cursurile se desfăşoară în blocul operator al centrului de training, spaţiu special amenajat cu şase posturi operatorii complet echipate, durata unui curs fiind de 3 zile.

Fujinomiya

Avantajele medicilor participanţi: 

 • obţinerea unui certificat de absolvire atestat de Colegiul Medicilor din România;
 • oportunitatea chirurgilor români de a practica şi a se specializ în chirurgia laparoscopică în condiţii moderne, la standarde internaţionale;
 • îndrumare şi supraveghere medicală oferite de o echipă medicală supra-specializată;
 • posibilitatea cursanţilor de a efectua intervenţii chirurgicale pe porci vii.

 

Programul cursurilor este următorul:

 • detalii Ziua 1 - seminar de specialitate

  Prezentare tehnici operatorii, prezentări de caz, aparatură de specialitate, test de evaluare a cunoştinţelor) în chirurgia laparoscopică şi tehnici medicale susţinute de profesori universitari şi medici chirurgi supra-specializaţi în domeniul chirurgiei laparoscopice.
 • detalii Ziua 2 – continuarea seminarului şi test final de evaluare

  Continuarea seminarului din prima zi de curs şi test final de evaluare a cunoştinţelor în urma căruia sunt eliberate certificatele de absolvire.
 • detalii Ziua 3 – curs practic

  Curs practic în care participanţii efectuează intervenţii chirurgicale pe porci vii.