Berbescu Alexandru

Inainte: - Dupa: - Operatie:
chirurgie-metabolica

Chirurgia metabolică este cea mai eficientă metodă de tratare a obezităţii, în mod semnificativ și permanent. Aceasta are ca scop atât pierderea în greutate, cât și remisia, până la vindecare, a comorbidităților precum diabetul zaharat de tip 2, diminuând riscurile grave ale altor afecțiuni medicale asociate obezității. Chirurgia metabolică contribuie decisiv la îmbunătățirea calității vieții tale și creșterea speranței de viață.

Cele 5 intervenţii chirurgicale prin care poţi obţine scăderea excesului ponderal și ameliorarea semnificativă a afecţiunilor metabolice sunt:

Gastric banding (inel) – Montarea unui inel gastric reglabil;
Gastric sleeve – Micșorarea stomacului prin secționarea sa de-a lungul micii curburi;
Plicatura gastrica – Efectuarea unor pliuri în peretele gastric și suturarea acestora cu fire chirurgicale neresorbabile;
Gastric by-pass– Procedeu în urma căruia alimentele vor ocoli stomacul;
Diversie bilio-pancreatica – Procedeu în urma căruia alimentele vor ocoli stomacul și intestinul subțire.
Intervenţia chirurgicală face parte dintr-un program complet dedicat pacientului metabolic. Scopul programului este evaluarea stării tale actuale de sănătate, alegerea celei mai bune soluţii chirurgicale, scăderea ponderală, menţinerea unei greutăţi optime, precum și supravegherea evoluţiei tale ca pacient metabolic.

În urma intervenției chirurgicale, vei avea parte de multiple beneficii, atât din punct de vedere medical, cat si psihic si social.

Afecțiuni

Obezitatea este o boală metabolică.

Obezitatea şi supraponderea reprezintă o problemă majoră de sănătate în lumea modernă și principalul factor în creșterea morbidității generale, scăderea speranței de viață și a calității vieții.

Riscurile legate de prezenţa supraponderii şi obezităţii sunt multiple, afectând toate sistemele organismului. Un indice al masei corporale BMI > 30 crește exponențial riscul de complicații și patologii asociate, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat și bolile cardiovasculare.

Pacienții cu SINDROM METABOLIC prezintă cel puţin 3 din următoarele 5 afecţiuni:

Diabet zaharat tip 2;
Hipertensiune arterială;
Steatoză hepatică (ficat gras);
Obezitate de tip central;
Dislipidemie (modificarea valorilor colesterolului).
Prezenţa acestor patologii afectează calitatea vieţii și scade considerabil speranţa de viaţă a pacientului metabolic. Riscurile severe asociate acestui sindrom pot fi reduse semnificativ prin chirurgie metabolică.

Chirurgia metabolică se adresează pacientului supraponderal și obez și are ca obiectiv scăderea ponderală și ameliorarea, până la vindecare, a tuturor factorilor metabolici de risc.

Beneficii

Chirurgia metabolică este cea mai eficientă metodă de tratare a obezității și a afecțiunilor metabolice în mod semnificativ și permanent. Astfel, în urma interveției chirurgicale:

vei pierde până la 90% din excesul ponderal;
îți vei recăpăta încrederea de sine;
îți vei îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și starea generală de sănătate;
te vei bucura de ameliorarea imediată, până la vindecare, a afecţiunilor asociate obezităţii: diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemie (colesterol crescut), steatoză hepatică (ficat gras), dispnee (respiraţia grea), apnee de somn (oprirea respiraţiei în somn), suferinţe osteo- articulare, insuficienţă venoasă cronică, insuficienţă hormonală ovariană.
Datorită tehnicilor chirurgicale laparoscopice utilizate în chirurgia metabolică, vei beneficia de toate avantajele acesteia:

limitarea durerilor postoperatorii
grăbirea vindecării;
reducerea perioadei de covalescență;
vindecarea aproape fără cicatrici;
reîntoarcerea rapidă la activitățile cotidiene.
Află dacă ești PACIENT METABOLIC

Riscul de a dezvolta diabet și alte afecțiuni metabolice crește nu doar odată cu indicele corporal (BMI), ci și cu circumferinţa taliei. Circumferinţa taliei indică o acumulare excesivă de ţesut adipos în interiorul abdomenului, în jurul organelor vitale.

Măsoară-ți RISCUL metabolic!

Dacă ai circumferința taliei peste 88 cm (la femei) și 102 cm (la bărbaţi), te încadrezi în cea mai severă clasă de risc pentru a dezvolta sindromul metabolic.

Înscrie-te la Seminarul de obezitate