Berbescu Alexandru

Inainte: - Dupa: - Operatie:
Ponderas
Pentru informatii ne puteti contacta la:
telefon: 0219886
email: office@ponderas.ro

Program de lucru policlinica:
Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 14:00
Operatia de gastric sleeve sau micșorarea stomacului este una dintre cele mai accesate intervenții chirurgicale pentru a scăpa de kilogramele în plus și pentru a avea acces la o viață normală.


Cum funcționeaza micșorarea stomacului?

Gastric sleeve , cunoscută şi ca micşorarea stomacului sau gastrectomia longitudinală, constă în secţionarea stomacului de-a lungul sau pe cale laparoscopică, cu îndepărtarea porţiunii dorsale, ce constituie aproximativ 80% din volumul stomacului tau. În urma procesului, centrii foamei localizaţi în stomac sunt eliminaţi.

În circuitul digestiv rămâne un tub gastric cu un volum redus (aprox. 100ml), ce te obligă să consumi alimente în cantităţi reduse. În plus, după această operaţie, umplerea rapidă a stomacului redus în dimensiuni îți va da senzaţia de saţietate, limitând cantitatea de alimente consumate.


Avantajele operatiei de gastric sleeve:

  • Intervenția chirurgicală este efectuată laparoscopic, iar recuperarea este rapidă și usoară: spitalizare de 48 ore, dureri postoperatorii limitate, recuperare fără cicatrici
  • Cu ajutorul procedurii de gastric sleeve, se poate pierde pana la 100% din excesul ponderal
  • Această metodă chirurgicală contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică
  • După această operație pacienții vor mânca puțin, fără a resimți senzația de foame şi se vor sătura foarte repede

 

Etapele intervenției chirurgicale

Evaluarea preoperatorie

O evaluare preoperatorie complexă este obligatorie înainte de intervenția chirurgicală: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultaţie chirurgicală şi preanestezică, consultaţie cardiologică, toate acestea fiind efectuate într-o singură zi.

Seminarul de obezitate

Echipa Ponderas propune sfaturi și soluții pentru tratarea afecțiunilor tale. Este vorba despre un seminar de obezitate în cadrul căruia medici specialiști vor raspunde la toate întrebările tale și iți vor da un diagnostic precum și o primă indicație medicală pentru problema ta. Vei avea și posibilitatea de a observa evoluția altor pacienți care vin să îți impărtașească din experiența lor. Seminarul de obezitate este prima etapă pentru a identifica soluția problemelor tale medicale.

Intervenția chirurgicală

Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 50 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

După intervenția chirurgicală de gastric sleeve, echipa de specialiști Ponderas monitorizează în permanență rezultatele, starea de sănătate și evoluția pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutriție este urmărit de medici specialiști în nutriție, care îți vor oferi sfaturi, alternative alimentare și îți vor răspunde la toate întrebările.

Mai multe detalii legate de programul complet al pacientului metabolic și obez  aici.

* Tarifele de mai sus sunt cele aferente serviciilor si medicilor pentru care Spitalul Ponderas are contract cu Casa de Asigurări, pentru pacienţii cu bilet de trimitere de la medic specialist sau medic de familie, în limita plafonului disponibil.Înainte & după

Teo Trandafir

" Îmi doresc mai mult decât orice să mă pot bucura alături de Maia de anii copilariei ei, să pot alerga alături de ea, sa mergem pe bicicletă împreună, să facem toate acele lucruri de care să ne aducem aminte peste ani. "

citește tot